Om Oss

Vad gör Finansexperter?


Finansexperter hjälper konsumenter att sluta bästa möjliga avtal på sina lån, punkt slut. Man ansöker med sina personuppgifter online på ett snabbt, säkert och tryggt sätt, för att se bästa tillgängliga utlåningsvillkor. Finansexperter gör det lätt att jämföra erbjudanden från flera olika långivare inom bara några minuter. Makten ligger hos de som söker lån och långivarna får konkurrera om kunderna, vilket betyder att konsumenter får tillgång till bästa möjliga utlåningsvillkor. På den kostnadsfria digitala marknadsplatsen, kan Finansexperter hjälpa dig med refinansiering, renoveringslån och billån.

Vanligt förekommande frågor om personliga lån


Ibland kan dina personliga utgifter överstiga din inkomst och besparingar. Det finns många olika situationer där oväntade kostnader kan uppstå som överskrider saldot på ditt bankkonto. Personliga lån kan kompensera underskottet. Dessa lån kan användas till i stort sett vad som helst och du kan få tillgång till 5.000–600.000 kr på bara ett par dagar. Det kan vara frestande att ta ut ett lån som ger dig kontanter snabbt, men här följer fyra saker du ska veta om hur du får ett personligt lån.

• Hur får jag det mest förmånliga lånet?
När du har bestämt dig för att ansöka om ett personligt lån är det dags att jämföra olika långivare i jakt på det mest förmånliga lånet och lägsta avgifterna. Kontrollera att lånet har gynnsamma villkor och överväg ett kortsiktigt lån som kostar mindre i betald ränta än ett långfristigt lån på samma belopp.
• Kvalificerar jag mig?
Ja, troligtvis. Om du har hyfsad kreditvärdighet blir din ansökan om ett personligt lån snabbt beviljad. Om du inte kvalificerar dig för ett personligt lån på första försöket, kan du vidta åtgärder för att förbättra din kreditvärdighet, t.ex. genom att betala räkningar i tid och bevaka din tillgodoräknanderapport med avseende på eventuella fel eller problem med din finansiella utgifter.
• Vad kan du använda ett personligt lån till?
Personliga lån kan användas till vad som helst såvida inte långivaren har fastställt särskilda regler om hur pengarna får användas. Det betyder emellertid inte att ett personligt lån ska användas till vad som helst.
Det bästa sättet att använda ett privatlån är att integrera det i din övergripande finansieringsplan. Om du förväntar dig stora utgifter, t.ex. i samband med renovering eller utlandsstudier, kan det löna sig att ta ut ett personligt lån i långa loppet, eftersom det är en investering i något som har ett värde på längre sikt. Utlandsstudier kan hjälpa dig skaffa arbete med högre ersättning. En renovering kan öka husets värde avsevärt.
Ett personligt lån kan även hjälpa dig betala av dina skulder. Kreditkortsskulder är ett exempel på lån med hög ränta. Med ett konsolideringslån kan du betala av ett kreditkort och andra lån med hög ränta, så att du får ett ett enskilt lån med lägre månatlig betalning.
• Vad bör du inte använda ett personligt lån till?
Var försiktig med att ta ut ett personligt lån för att betala utgifter som inte gynnar dig ekonomiskt på lång sikt. Ett påkostat drömbröllop, till exempel, är roligt i några timmar men kan lämna dig med flera års skulder. Att fylla garderoben med snygga kläder kan kännas bra, men det göra att du fortfarande betalar av ditt personliga lån flera år efter kläderna går ur stil. När du spenderar en del av din månadsvisa budget på ett personligt lån betyder det också att du berövar dig själv en möjlighet att spara pengar eller investera i din pension.
• Behöver jag betala ränta och avgifter på personliga lån?
Eftersom personliga lån i allmänhet saknar säkerhet, behöver låntagare inte betala någon deposition eller ställa någon annan säkerhet. Detta innebär en ökad risk för långivaren, vilket leder till högre räntor än lån med säkerhet. En låntagares kreditvärdighet spelar också in, så att en hög poäng kan hjälpa dig att få lägre ränta.